Zo kies je de beste skibrillen & snowboardbrillen in 2022

How to choose the best Ski goggles & Snowboard Goggles in 2022

Als het om wintersport gaat, is er geen skiuitrusting belangrijker dan uw skibril. In deze blogpost helpen we je bij het kiezen van de beste skibril voor jouw behoeften. We behandelen alles, van pasvorm tot lenstype. Zodat je met maximaal vertrouwen de piste op kunt met je favoriete skibril.

In deze blog behandelen we de volgende onderwerpen:

Om dit draadje leesbaar te houden, beschrijven we de onderwerpen in koppen. Meer diepgaande blogs gelinkt aan het einde van elk onderwerp. Veel leesplezier! 

Red ski goggle with magnetic exchangeable lens from Vizer Winter sport store

Waarom heb je een skibril nodig?

Veel beginnende skiërs of snowboarders vragen zich af waarom ze een bril in hun skiuitrusting nodig hebben. Het antwoord is simpel: omdat de sneeuw heel helder licht reflecteert. Deze heldere omstandigheden kunnen veel verblinding veroorzaken, wat erg gevaarlijk kan zijn. Het kan ook erg moeilijk zijn om te zien waar je heen gaat.

Het dragen van een veiligheidsbril beschermt uw ogen tegen de zon en schittering, en helpt u ook beter te zien. het is veruit de belangrijkste skiuitrusting.

Blue mirror lens ski goggle Slopester from Vizer Winter sport store

Welke skibril heb ik nodig en waar moet ik op letten?

Dit onderwerp is heel persoonlijk, omdat iedereen zijn bril anders gebruikt. Om te leren skiën en snowboarden kunt u een sneeuwbril gebruiken. Of voor professioneel gebruik zoals freestyle halfpipe snowboarden. Daarnaast geven mensen de voorkeur aan verschillende eigenschappen van de bril. We gaan dieper in op de functies in de briltypegids.

Laten we eens kijken naar het iets minder persoonlijke deel van het kiezen van je snowboardbril. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een bril:

  • De eerste is fit. Je wilt een bril die past comfortabel op je gezicht, en dat zal er niet gemakkelijk af vallen.

  • Het volgende waar u naar moet zoeken is soort lens. Er zijn een paar verschillende soorten lenzen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. U moet beslissen welke het beste voor u is.

  • Als derde moet jij beslissen over de voorkeurseigenschappen voor je snowboardbril.

  • Ten slotte moet u beslissen over een maat. Brillen zijn er in verschillende maten, dus u moet er een kiezen die comfortabel voor u is.

Wat is de beste ski- of snowboardbril voor mij?

Er bestaat niet één ‘beste’ bril voor iedereen. Wat de beste optie is, is voor iedereen anders. Iemand die bijvoorbeeld alleen van toerskiën houdt, heeft niet de eigenschappen van een professionele halfpipe-snowboarder nodig. Maar met de bovenstaande tips en het lezen van deze gids weet u zeker dat u uw beste bril vindt.

Three slopester snow goggles on a flat surface

Gids voor skibriltypes

Een goede premium skibril is essentieel voor een dagje uit op de piste. Maar omdat er zoveel verschillende soorten en merken op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u geschikt zijn. Deze gids zal u helpen de verschillende soorten brillen te begrijpen. En hoe u het juiste paar voor uw behoeften kiest.

Er zijn drie hoofdtypen snowboardbrillen: frameloze bril, semi-frameloosen een sneeuwbril met frame. Frameloze skibrillen zijn het lichtst en het meest comfortabel om te dragen. Maar ze bieden niet zoveel bescherming tegen kou en wind als de andere typen. Een semi-frameloze bril is een goed compromis tussen gewicht en bescherming. En ze hebben meestal lensopeningen om beslaan te voorkomen. Een snowboardbril met frame is het zwaarst en meest beschermend. Maar ze kunnen ongemakkelijker zijn om te dragen.

Functies

Er zijn tientallen functies beschikbaar op de markt voor ski- en sneeuwbrillen. We beschrijven de meest voorkomende en waardevolle functies die beschikbaar zijn!

Ski goggle features exploded view

Ventilatieopeningen - ventilatie van skibrillen - houdt uw lens helder

U kunt erop rekenen dat alle brillen een ventilatiesysteem hebben. Sommige werken heel goed en andere niet zo veel. Goede ventilatie is cruciaal om uw lenzen condensvrij te houden. Als er voldoende luchtstroom is tussen uw gezicht en uw lens. Het zorgt ervoor dat uw lens niet beslaat en zorgt ervoor dat uw zicht helder blijft. Zorg ervoor dat de ventilatie in uw bril goed samenwerkt met de ventilatie in uw helm. Zo kunt u uw luchtstroom op gang houden.

Ski goggle ventilation system technology

Verschillende lenswisselsystemen en hoe ze werken

Wie zou niet gefrustreerd raken door het typische scenario. Je komt aan op de parkeerplaats, kijkt omhoog naar de lucht en ziet helemaal geen wolken. De zon schijnt, een schoolvoorbeeld van een bluebird-dag: tijd om de donkere lens voor je bril tevoorschijn te halen. Maar het weer doet wat het wil: de temperatuur daalt en na een paar ronden komen er wolken.

Gerenommeerde merken namen het voorbeeld ter harte en kwamen met smart verwisselbare lenzensystemen. Deze systemen zijn bijzonder eenvoudig te gebruiken en u kunt de klus binnen enkele seconden klaren. De veranderingen worden bereikt onder welk weer dan ook en op elk moment dat u daar behoefte aan heeft.

Verwisselbare lenzensystemen beschikbaar:

Elk van de systemen had voor- en nadelen, we zullen ze allemaal uitleggen. 

Magnetische verwisselbare lenzen zijn veruit de beste optie voor een skibril.

Ze zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik, ze hebben ook geen last van vermoeidheid. Met een magnetisch slot van goede kwaliteit zijn het effect en de grip vrijwel permanent. Ze kunnen gemakkelijk 10 jaar meegaan, terwijl kunststof klik-, sluit- of kliksystemen uit kunststof gemakkelijk breken. Kunststofsystemen zijn kwetsbaar onder koude omstandigheden. Misschien breek je ze tijdens je eerste skireis. Magneten zullen niet vermoeid raken zoals plastic en zorgt voor een goede grip op de lens gedurende de hele levensduur. Naast vermoeidheid is het ook onmogelijk om het magnetische lenssysteem verkeerd te breken of aan te sluiten. De magneten plaatsen de lens automatisch op zijn plaats.

Magnetic interchangeable lens system

En laten we eerlijk zijn: is dit geen magnetische verwisselbare lens? grootste brilflex? Het is veruit de meest bevredigende manier om de lens van uw bril te verwisselen! Als je geïnteresseerd bent in magnetische snowboardbrillen, bekijk dan onze collectie skibrillen!

 

Cliplock-systemen zijn de op een na beste optie

Het systeem vergrendelt de lens op zijn plaats en heeft een goede grip die niet gemakkelijk is. Nadeel van dit systeem is dat wanneer het systeem kapot gaat, je een geheel nieuwe bril moet kopen.

Clip lock interchangeable lens system

 

Klik- en kliksystemen zijn een goedkoop alternatief

De systemen zijn goedkoper dan magneten en zijn niet zo eenvoudig te verwisselen. Zij zijn het meest onderhevig plastische vermoeidheid waardoor de grip van de lens na verloop van tijd zal afnemen. Er kunnen zelfs gaten ontstaan ​​tussen de lens en het frame. Dat is verwoestend omdat de hoofdventilatie niet werkt zoals bedoeld.

Click and snap interchangeable lens system

Magnetische gezichtsmaskersystemen

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord. Maar er zijn magnetische gezichtsmaskersystemen beschikbaar voor skibrillen. Een mooi voorbeeld zijn onze Vizer ninja-skibril. De bril heeft extra magneten aan de onderkant. Het functioneert zo dat een tegenmagnetisch onderdeel erop kan klikken. Dit tegendeel past in uw buff, hoes, gezichtsmasker of nekwarmer. Vervolgens kunt u uw masker op zijn plaats klikken.

Magnetic face mask system for ski goggles

Het grootste voordeel is dat uw masker altijd in de perfecte positie zit. Zodat de ventilatie blijft werken. Daarnaast scheelt het veel tijd omdat je geen moeite hoeft te doen om hem op zijn plaats te houden. En om echt te zijn: een magnetisch masker is een enorme flex.

 

Prijs gids

De prijzen van ski- en snowboardbrillen lopen sterk uiteen. Dat wordt verklaard door de aantal kenmerken die beschikbaar zijn. Als je exotische kenmerken en een bril wilt die is afgestemd op de hoogste behoeften, zul je zeker een duurdere skibril kopen. Aan de andere kant kan een minimalistische bril voor u werken als u er niet veel om geeft.

Hoe krijg je de beste skibril voor je geld?

Bepaal welke functies voor u relevant zijn en welke niet. Als u precies weet wat u wilt, kunt u op zoek gaan naar de beste prijs.

Prijstip:

Kijk niet alleen naar de grotere merken, kleine merken leveren sneeuwbrillen van superieure kwaliteit tegen een eerlijke en lagere prijs. U betaalt niet veel voor de merknaam en bespaart snel geld. Grote bedrijven stellen vaak hun eigen winst boven de behoeften van hun klanten en beslissen voor de massa. Een nicheleverancier heeft misschien wel de perfecte skibril voor de helft van de prijs.

Tip voor servicekwaliteit:

Kijk naar de beoordelingen en de aard van een brilleverancier. Sommige bedrijven blinken uit in klantenservice en zullen er alles aan doen om u tevreden te stellen. Bij die bedrijven ben je beter uit als er iets misgaat of als je productiefouten ervaart.

Ski helmet and ski goggle vs visor 

Skibril versus vizier

Er zijn een aantal verschillende soorten skibrillen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Eén type bril is het vizier. Vizieren hebben een aantal voordelen. Ze zijn licht van gewicht en hebben een groot gezichtsveld. Ze zullen ook minder snel beslaan. Ze zijn echter niet zo duurzaam als andere typen winterbrillen. De andere optie is een combinatie van helm en bril, die flexibeler en vaak goedkoper is. Het is ook de beste optie voor gebruik met hoge prestaties. We zullen hieronder de verschillen en voor- en nadelen opsommen, om uiteindelijk te beslissen welke de betere optie is!

Voor- en nadelen voor vizierhelmen

Voordelen  Nadelen
Alles-in-één pakket Hoge prijzen
De beste hoofdbescherming Beperkte keuze
Stijlvol Koude wind waait door
Makkelijk in onderhoud Volumineuze uitstraling
Gemakkelijk vizier omhoog schuiven Niet gemaakt voor prestaties
Handig over de bril (OTG)

Conclusie: Wanneer moet je voor een vizier gaan?

Als je voor een leuke skitrip gaat en meer om je mode geeft dan om de echte sneeuwsport. Dan is het vizier een uitstekende keuze. Het is een gemakkelijk te verzorgen en praktische helm/vizier. Hoewel het mist prestaties voor degenen die echt hard de piste op willen.

Voor- en nadelen van de combinatie van skibril en helm

Voordelen Nadelen
Onbeperkte combinaties Gescheiden opslag en behandeling
Past beter bij uw behoeften Helm en bril moeten bij elkaar passen
Relatief goedkoper
Geweldige bescherming
Veel meer functies beschikbaar
Mogelijkheid om afzonderlijk te gebruiken

Conclusie: Wanneer kies je voor een skibril en helm combinatie?

Als je hard de piste op wilt en het beste van het beste wilt hebben. Dan ja, de combinatie van bril en helm bieden de beste eigenschappen. Daarnaast is het vaak veel goedkoper dan een vizierhelm. Als u uw helm vaak niet gebruikt, is de bril een logische keuze.

Ski helmet and ski goggle compatibility

Skibril of vizier: welke moet u kiezen?

Nu hoeft u er alleen nog maar één te kiezen. Is de vizierhelm of een traditionele helm een ​​goede optie voor u? Het simpele antwoord is dat het allemaal afhangt van uw voorkeuren en voorkeuren. Als u comfort wenst en een zorgeloze ervaring tijdens het skiën. En u doet geen concessies aan de bescherming, ga met een vizier helm.

Maar als je graag af en toe skiet zonder helm, of als je een lager budget hebt, kun je met een helm en een sneeuwbril gaan. Beiden werken prima zonder problemen te veroorzaken. Maar dankzij de nieuwste innovatie zijn vizierhelmen heel gemakkelijk te hanteren en te gebruiken.

Pasvorm en maattabel

 

Slopester ski goggle fit and size image

Hoe u de perfecte pasvorm voor uw ski- en snowboardbril vindt

De belangrijkste functie van uw ski- en snowboardbril is het beschermen van uw ogen tegen sneeuw en vocht tijdens sneeuwsporten. Maar ook van takken en andere voorwerpen.

Alleen als uw bril goed aansluit bij uw gezicht, biedt deze u het nodige comfort en bescherming. Het kiezen van het juiste frame is het belangrijkste criterium bij uw aankoopbeslissing. Fabrikanten bieden nu een breed scala aan pasvormen, en we zullen hieronder de verschillen uitleggen waarmee u rekening moet houden.

Kleine pasvorm

De kleine pasvorm van een ski- en snowboardbril is meestal gemaakt voor kinderen, jongeren of voor mensen met een vrij klein hoofd en gezicht. De kleine bril kan een probleem vormen bij gebruik met een helm. Omdat de kleine framemaat openingen tussen helm en bril kan veroorzaken. De kleine pasvorm heeft een standaard neusbrugvorm.

Medium pasvorm

Een sneeuwbril met een medium fit framemaat past op de meeste mensen met een middelgroot hoofd en gezicht. Zij zijn ook degenen waar je het minste probleem mee zult hebben bij het vinden van een goed passende helm. De medium framemaat heeft een standaard neusbrugvorm. 

 

Grote/oversized pasvorm

Een van de belangrijkste voordelen van een bril met een groot frame en een oversized skibril is dat je meer lensruimte hebt en veel groter gezichtsveld. Dat betekent dat je zowel horizontaal als verticaal meer ziet. Dit kan een belangrijk kenmerk zijn voor freestyle- en freeride-skiërs. Of mensen die gewoon behoefte hebben aan een meer perifeer zicht. Dit soort framemaat wordt gebruikt door mensen die tijdens het skiën en snowboarden een bril op sterkte moeten dragen. En toch het comfort van een sneeuwbril willen. Houd er wel rekening mee dat een oversized framemaat lastig te vinden kan zijn. En past misschien niet goed bij helmen.

Over de bril passen (OTG)

Deze framemaat is speciaal ontworpen voor mensen die niet bereid zijn hun bril op te geven om een ​​sneeuwbril te dragen. en die wil genieten van het beste van twee werelden. Het betekent dat het frameontwerp dik genoeg is om de lenzen ver genoeg van het gezicht te houden. Wat voldoende ruimte biedt voor glazen en luchtstroom. Het is nog steeds behoorlijk moeilijk om een ​​pasvorm te vinden die niet over je gezicht schuurt en krast.

 

Dames pasvorm

Women's Fit-monturen verschillen niet veel van die van middelgrote brillen. Ze variëren in meer vrouwelijke kleuren en patronen, en passen bij smallere gezichten.

 

Aziatische pasvorm

Aziatische pasvorm is wat u krijgt als u rekening houdt met de specifieke gezichtsvorm. Deze monturen zijn aangepast voor mensen met hogere jukbeenderen en een lage neusbrug als het om het gezicht gaat.

 

 

Foam padding and strap with anti-slip silicone

Skibrilband en vulling

Bovendien moet je bij de pasvormtypes kijken naar de framevulling en de bandtypes.

Alle sneeuwbrillen worden geleverd met een riempje. Het is een door de gebruiker verstelbare en verstelbare riem met een haak of gesp om de lengte aan te passen. Het is essentieel dat de haak of gesp ook comfortabel aanvoelt tijdens het dragen van een pet of bandana. De riem varieert in maten en over het algemeen houden bredere banden beter vast. Sommige riemen zijn aan de binnenkant voorzien van een dunne lijn siliconen om te voorkomen dat de riem over je helm beweegt.

Het materiaal dat je gezicht raakt, is de vulling van de sneeuwbril. Het is een belangrijk kenmerk omdat het direct op uw gezicht zit. Het kan in een enkele laag of in maximaal 3 lagen schuim worden geleverd.

De vulling kan het draagcomfort verhogen door het toevoegen van een zachte poreuze laag. Die zich kan aanpassen aan de gezichtsvorm, en een dunne laag fleece die soepel en comfortabel aanvoelt op je huid. Met meer lagen verbetert de luchtcirculatie in de sneeuwbril. Daardoor helpt het beslaan en zweten te verminderen

 

Flexibiliteit van het frame

Naast riem en vulling is de flexibiliteit van het frame van groot belang. Het bepaalt of het frame zich kan aanpassen aan de kromming van uw hoofd. Als deze niet flexibel genoeg is, laat uw sneeuwbril drukpunten achter op uw gezicht. Deze zullen in eerste instantie niet zo erg zijn, maar na een week skiën kunnen ze echt vervelend worden. Een goede flexibiliteit voorkomt dit door aanpassing aan je gezichtsvorm en een gelijkmatigere drukverdeling.

Ski goggle frame flexibility

Pasproblemen en oplossingen voor sneeuwbrillen

Als u problemen ondervindt met uw bril, probeer dan het gebied te lokaliseren dat het ongemak veroorzaakt. Hier zijn enkele veelvoorkomende drukpunten en hoe u deze kunt voorkomen:

DRUK OP DE BUITENSTE OOGKAS?

De bril is te smal, zoek een model met een breder frame.

OP DE BRUG VAN JE NEUS Knijpen? 

Trek de riem strak om de bril hoger op uw gezicht te bevestigen. Als dat niet helpt, probeer dan een bril met een andere brugcontour.

GAP OP DE BRUG VAN JE NEUS?

Maak de riem los en plaats de sneeuwbril lager op uw gezicht. Als je nog steeds problemen ondervindt, probeer dan een bril met een grotere brug.

Knijpen in de tempel?

Probeer de riem iets losser te maken om de spanning te verlichten of probeer een bredere sneeuwbril. 

Meer informatie nodig over de pasvorm- en maatgids?

Als je een meer diepgaande gids wilt over de maat en pasvorm van de bril. Wij raden u aan onze complete skibril pasvorm- en maatgids.

Ski helm compability with ski goggles

Helm gids

Skibrillen zijn er in verschillende maten, en dat geldt ook voor helmen. De sleutel tot het vinden van de perfecte set is niet zo moeilijk als het lijkt. Het komt allemaal neer op de breedte en kromming van de helm en bril. Wij leggen het je uit.

Compatibiliteit met skihelm en bril: hoe u de perfecte pasvorm vindt

Om ervoor te zorgen dat zowel uw sneeuwbril als uw helm functioneren zoals bedoeld. Om je te beschermen en je comfortabel te voelen, moet je een goede pasvorm vinden. Met een goede pasvorm bedoelen wij dat er moet weinig ruimte zijn tussen uw sneeuwbril en uw helm. Het wordt aanbevolen om wat ruimte bovenop de bril te laten om ventilatie mogelijk te maken. Het kan voorkomen dat u een opening heeft op uw voorhoofd of aan de zijkanten van uw gezicht. Deze gaten kunnen resulteren in bevriezingen of zonnebrand op de blootgestelde huid.

Fabrikanten ontwerpen hun helmen en sneeuwbrillen zo dat ze compatibel zijn of zelfs een compatibele ventilatie. Het luchtstroomsysteem werkt dus via het frame van de sneeuwbril in het ventilatiesysteem van de helm. De enige manier om ervoor te zorgen dat uw bril en helm naadloos aansluiten, is door hem op uw eigen hoofd te passen. Zorg er ook voor dat, nadat u uw sneeuwbril en helm heeft opgezet, de helm niet op het frame drukt. De beste manier om te voorkomen dat uw skibril bekneld raakt, is door de tijd te nemen om een ​​goede pasvorm te krijgen. En wees niet bang om een ​​paar verschillende combo's te proberen.

Verstelbare band

Een ander onderdeel waarmee u rekening moet houden, is de verstelbaarheid van de riem van de bril. Ze moeten zich kunnen uitstrekken zodat ze over de helm passen. In de meeste gevallen is de sneeuwbril voorzien van een verstelbare band.

Adjustable strap for ski goggles

Band anti-slip rijen

Een ander aspect om in gedachten te houden is de antislipfunctie van de brilband. De meeste skibrillen hebben een siliconen antisliplaag op de band. Om een ​​stabiele plaatsing te garanderen, raden wij minimaal 3 rijen siliconenbanden aan. Siliconen werken nog beter als het in een golfpatroon wordt aangebracht.

Three layers of anti slip silicone on adjustable strap

Wat ook helpt is om een ​​brilriembevestiging aan de achterkant van de helm te hebben.

Helmcombinatieproblemen en oplossingen

Soms past de combinatie niet goed en noemen we een aantal veelvoorkomende redenen waarom dit gebeurt.

De skibril wordt op uw neus gedrukt.

Je helm is te groot en hangt te ver over je voorhoofd. Er zijn twee oplossingen voor dit probleem. Koop een beter passende helm of een platter brilframe.

De skibril zweeft tussen de helm

Dit komt door de combinatie van een bril met een te breed frame en een helm met een smalle opening. De oplossing zou zijn om een ​​van de twee te vervangen door een beter passende optie.

Meer informatie nodig over helmcompatibiliteit?

Als je een meer diepgaande gids wilt over de compatibiliteit van sneeuwbrillen en helmen. Wij raden u aan onze volledige versie te lezen Compatibiliteitsgids voor skibrillen en helmen.

Over the glasses (OTG) compatible ski goggle

Over de bril (OTG) Gids voor skibrillen

Bent u brildrager en draagt ​​u liever geen contactlenzen, dan zijn de mogelijkheden beperkt. Er zijn drie praktische mogelijkheden: draag een bril over de bril, inlegkruisjes en gebruik van een helm met vizier. We zullen elk van de opties en de voordelen ervan beschrijven.

Skibril over de bril

Wanneer u een bril over uw bril wilt dragen, is de juiste beslissing ingewikkeld. Allereerst moeten wij duidelijk maken wat de maat van uw bril is. Als u een grote bril heeft, kan het lastig zijn om een ​​goed passende skibril te vinden. Maar als je een klein frame hebt, wordt dit een stuk eenvoudiger.

Om dit wat makkelijker te maken geven wij per brilmontuurbreedte en -maat een indicatie van de brilmaat:

Breedte bril Maat bril Maat bril Vizer-bril
130 mm Medium Medium Helling
135 mm Medium Groot Beeldhouwer & Ninja
140mm Medium Extra groot -
145mm Medium Vizierhelm -

 

Ski goggle with prescription glasses insert

Optische inzetstukken voor skibrillen op sterkte

Sommige skibrillen zijn geschikt voor een optisch inzetstuk op sterkte, dat volgens een specifiek recept kan worden geglazuurd. Deze inzetstukken passen in het brilframe. En zorg ervoor dat brildragers geweldige optiek hebben zonder hun eigen bril onder de bril te dragen. Als u geïnteresseerd bent in een compatibele bril. Wij raden u aan om op zoek te gaan naar een bedrijf dat zowel de bril als het inzetstuk voor u kan ondersteunen.

Vizier in combinatie met een bril

Een alternatief voor een skibril is het gebruik van een skihelm met vizier. De vizieren zijn groter zodat deze niet in de weg zitten voor uw bril. Het kan moeilijk zijn om een ​​OTG-bril te vinden, maar als u voor de vizieroptie kiest, kunt u veel tijd besparen. Als je meer wilt lezen over de vergelijking van sneeuwbril + skihelm versus vizier, lees onze draad.

Meer informatie nodig over OTG?

Als u een uitgebreidere handleiding wilt lezen voor het dragen van een bril met bril en alternatieven. Wij raden u aan onze OTG-skibrilgids.

Different mirror lens colors for edgeless ski goggle 

Lensgids

Bij het kiezen van een skibril moet u ook rekening houden met het lenstype. Als het om lenzen gaat, zijn er eindeloze mogelijkheden op het gebied van functionaliteit en kleuren. We leggen de belangrijkste aspecten van lenzen in de volgende volgorde uit:

Lensvormen: cilindrisch bolvormig of torisch – wat is het verschil?

Niet elke lens is hetzelfde. Over het algemeen kunnen skibrillen worden ingedeeld in drie typen lensvormen: sferisch, cilindrisch en torisch. Cilindrische en torische lenzen zijn beide gemaakt van een cilindrische lens. De bolvormige lens is gemaakt in de vorm van een bol.

Cylindrical lens shape technology

Cilindrische lensvorm

Cilindrische lenzen zijn gebogen op de verticale as en plat op de horizontale as. Door deze constructie is het biedt je niet veel perifeer zicht. De meeste lenzen met een cilindrische vorm bieden een enorm horizontaal gezichtsveld. En ze absorberen niet zoveel zonnestralen als de bolvormige. Het voordeel is de lagere prijsklasse van deze sneeuwbril.

Cilindrische lenstechnologie is de beste beschikbare optie omdat er een verticale curve is. Visusvervormingen komen minder vaak voor dan bij bolvormige lenzen.

 

Spherical lens shape technology

Sferische lensvorm

Met sferische lenzen krijgt u een beter gezichtsveld omdat ze zowel op de horizontale als op de verticale as buigen. Het enige nadeel van deze vorm is de hogere prijs van die lenzen. Maar deze worden gerechtvaardigd door veel professionals, die je zult waarderen als je eenmaal op de berg bent. Deze omvatten het verkrijgen een meer perifeer zicht voel en zie wat er onder, boven en naast je is. De ronding van de lens is vergelijkbaar met die van uw ogen en veroorzaakt minder vervorming. Het zorgt ook voor meer ruimte tussen uw gezicht en de lens, wat resulteert in meer luchtstroom en minder beslaan. Een ander voordeel van sferische lenzen is het vermogen om de hoeveelheid verblinding te verdelen en te verminderen.

De optische kwaliteit van de sferische lens is slechter dan die van de cilindrische en torische lensvorm. De reden daarvoor is dat de lens een bolvorm heeft. Vervormingen van coatings en plastische vervorming zijn veel waarschijnlijker.

Toric lens shape technology

Torische lensvorm

Torische lenzen zijn een combinatie van de sferische vorm en de cilindrische vorm. Ze zijn minder verticaal gebogen dan sferische lenzen. Maar meer gebogen horizontale dan cilindrische lenzen. Deze vorm heeft het voordeel van zeer weinig vervorming in het perifere zicht. En zorgt voor een nog breder gezichtsveld zonder de extreem bolvormige vorm van sferische lenzen.

De optische kwaliteit van de torische lens is beter dan die van de sferische lens en slechter dan de cilindrische lensvorm. Reden daarvoor is de hoek van de vervorming, bij cilindrische lenzen is dit verticaal. Bij torische lenzen is dit diagonaal, wat vervormingen kan veroorzaken.

Enkel- en dubbellaagse lenzen

Er zijn zowel enkel- als dubbellaagse lenzen verkrijgbaar, maar een van de twee is de betere optie.

Enkellaagse lenzen

Enkellaagse lenzen zijn goedkoop en worden daarom op de meeste goedkope brillen toegepast. Ze zullen de meest noodzakelijke functies vervullen als ze zijn uitgerust met de juiste coatings.

Dubbellaagse lenzen

Dubbellaagse lenzen zijn de beste lenzen als je kwaliteit wilt. Deze lenzen hebben veel voordelen ten opzichte van de enkellaags lenzen. Er is meer ruimte voor aanvullende coatings en deze zijn beter toepasbaar. Wat resulteert in een betere kwaliteit.

Double layer lens technoloy for ski goggles

Het grootste voordeel van dubbellaagse lenzen is de anticondensfunctie. Door de hogere isolatiewaarde is het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van de bril kleiner. Dit vermindert het beslaan van de meeste lenzen.

VLT & toepasbaarheid

Zichtbare lichttransmissie (VLT) is de hoeveelheid licht die door de lens kan komen. Hoe hoger het VLT-percentage, hoe meer licht er door één lens kan dringen. We leggen uit waarom VLT belangrijk is en hoe u zich kunt aanpassen aan de lichtomstandigheden.

Waarom is VLT belangrijk?

De VLT-waarde bepaalt de bruikbaarheid ervan onder bepaalde weersomstandigheden. Een 6% VLT-lens laat bijvoorbeeld geen fel licht door, als u deze 's nachts draagt, wordt u vrijwel blind. Terwijl een 64% VLT-lens veel licht doorlaat en je minder beschermt tegen verblinding en verblindend zonlicht.

Wanneer gebruik ik welke skibrillens?

Nu u weet wat VLT betekent, is het tijd om over de toepasbaarheid ervan te praten. Een skibrillens heeft altijd een VLT-waarde, die bepaalt in welke weersomstandigheden deze het beste gebruikt kan worden. Om deze hele VLT%-waarde een beetje begrijpelijker te maken. We hebben de Europese CE-categorieën  en de meest geschikte weersomstandigheden als volgt: 

CE-categorie

Beste toegepaste weersomstandigheden

CE 0 (80-100% VLT)

Middernacht, sneeuw en bewolkt weer 

EC 1 (43-80% VLT)

Mistig, besneeuwd en bewolkt weer

CE 2 (18-43% VLT)

Bewolkt, gedeeltelijk bewolkt en licht zonnig

CE3 (8-18% VLT) Gedeeltelijk bewolkt en zonnig weer
CE 4 (3-8% VLT) Zonnig en extreem zonnig weer

Als we de CE-categorieën van de lenzen ter vergelijking zichtbaar maken, zou het er ongeveer zo uitzien:

CE category dimming layers

 

Welke kleur skibrillens heb ik nodig?

Er is geen snel antwoord op deze vraag. Tegenwoordig zijn lenzen verkrijgbaar in bijna elke kleur van de regenboog. De belangrijkste lenskleur is de kleur basislens. Basislenzen zijn gemaakt in een bepaalde kleur om beter zicht en lichtomstandigheden te bieden. De gele lens zorgt er bijvoorbeeld voor dat alles geel lijkt en dat geeft meer contrast. De gele lenzen zorgen voor een uitstekende optiek voor nachtskiën. Zodat je de gaten in de hellingen makkelijker kunt zien.

Kies lenzen die bestand zijn tegen de weersomstandigheden

Maar in plaats van te kiezen op basis van uw persoonlijke kleurvoorkeuren. U moet beslissen over de weersomstandigheden. Er komt meer bij kijken dan de tint van uw lens, dat zou u ook moeten doen let op zichtbare lichttransmissie (VLT). De VLT, een zeer specifieke functie, toont u het percentage licht dat door de lens wordt toegelaten. (dalend tussen 0% en 100%) En hoeveel contrast er in uw omgeving is.

Allround lensoptie

Als u op zoek bent naar een lens die alles heeft, hebben we slecht nieuws voor u. Helaas bestaat er geen perfectie allrounder waarmee u onder alle omstandigheden perfect zicht kunt garanderen. Als je echt gedwongen zou moeten worden om voor slechts één lens te gaan, kies dan voor één met de VLT rond 20-30%. Het zal een compromis zijn dat onder extreme omstandigheden geen volledige ondersteuning zal bieden, maar dat u in de meeste gevallen gelukkig en veilig zal houden. Wij raden aan om minimaal twee lenzen in uw brilset te hebben.

Fotochrome lenzen

Je hebt misschien wel eens gehoord van meekleurende lenzen, en ze zijn behoorlijk handig. Deze lenzen zijn transparant in situaties met weinig licht. Wanneer de zon begint te schijnen, beginnen de meekleurende lenzen donkerder te worden. Deze lens past zich aan de weer- en lichtomstandigheden aan. Nadeel van de meekleurende lens is dat het kan nooit de VLT-waarden bereiken die nodig zijn voor zonnig weer.

Photochromatic lens example 

Coatings

Een essentiële toevoeging aan de lenzen zijn de coatings. Er zijn om veel redenen coatings, we zullen de handigste opsommen:

  • Antikrascoating: om bekraste lenzen te voorkomen door deze meer krasbestendigheid te geven

  • Anticondenscoating: om beslaan van uw lens te voorkomen

  • UV 400 beschermende coatings: om u te beschermen tegen schadelijke uv-stralen

  • Polariserende coating: om verblinding te verminderen

  • Coatings met visueel uiterlijk: om een bepaalde kleur of gespiegelde lenzen te geven

REVO coating layers technology

 

De REVO-coating

Er worden een tiental verschillende spiegelcoatings gebruikt, maar de REVO-coating is de beste die er is. De meeste lenzen zijn voorzien van een REVO-coating. De REVO-coating is door NASA ontwikkeld voor space shuttles. De coating verbetert de lenskwaliteit. Omdat het zonlicht in de ruimte veel gevaarlijker is dan op aarde, was een beschermende coating nodig. De coating vermindert verblinding met 99% en is daardoor zeer comfortabel in gebruik. Wij gebruiken deze REVO coating voor onze skibril ook. Dit garandeert de beste bescherming en optische lenskwaliteit voor onze klanten!

 

Een ander groot voordeel van de REVO-coating is dat deze kan worden verbeterd tot vrijwel elke beschikbare spiegelkleur. Dit kan gedaan worden met de beste lenskwaliteit en lichtomstandigheden. Dit geeft ons de mogelijkheid om geweldige kleuren te creëren, zoals onze Crimson-, Arctic-, Auric- en Viridian-lenzen. Als u op zoek bent naar hoogwaardige lenzen of spiegellenzen, kies dan voor een REVO-coating.

UV protection coating sfor ski goggle lens

 UV-beschermende coatings

Deze optische coatings beschermt u tegen schadelijk en fel zonlicht. De coating is gemaakt om de schadelijke UV-stralen te blokkeren. De stralen van 100 tot 300 nanometer zijn schadelijk omdat het oog ze niet kan blokkeren. De stralen van 300-380 worden slechts gedeeltelijk geblokkeerd, omdat het menselijk oog deze zelf kan blokkeren. Alles boven 380 nm is wat wij zien als kleuren en is niet schadelijk.

Meer informatie over lenstechnologie

Als u een diepgaandere analyse van de lenstechnologie wilt. Wij kunnen u aanraden om onze volledige lensgeleider.

Anticondensgeleiders

Mist die aan je lens blijft plakken, is misschien wel een van de meest vervelende gebeurtenissen tijdens de wintersport. Nou, wacht even, want we gaan je alles leren wat we kunnen, zodat je nooit meer een beslagen bril hebt.

Ski goggle anti fog technology explained

Waarom ontstaat er mist in mijn skibril?

De verschijnselen die we mist noemen, Het zijn eigenlijk kleine waterdruppeltjes die aan onze lens blijven kleven. Dit gebeurt omdat water het natuurlijke gedrag heeft om aan vlakke oppervlakken te blijven plakken. Als de hoeveelheid water toeneemt, wordt de mist intenser.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn skibril beslaat?

Om condens in je skibril te voorkomen zul je dit wel moeten doen verminder de hoeveelheid vocht in de bril. Dit kan op vele manieren en wij zorgen ervoor dat u ze allemaal leert. Daarnaast geven we je enkele tips & tricks om elke dag fris te beginnen.

 

Wij hebben in totaal 7 oplossingen om het beslaan van uw skibril te voorkomen:

  • Anti-condens coating

  • Dubbellaagse lens

  • Optimale ventilatie

  • Drielaags schuim

  • Bevestigbare gezichtsmaskers

  • Droog bewaren

  • Reservelenzen

Daarnaast hebben we een paar tips en trucs die je zullen helpen ze droog te houden:

  • Blijven bewegen

  • Blijf ventileren

  • Schoon en droog na gebruik

Anti-condens coating

Dit is de beste en meest logische oplossing voor uw mistprobleem. Een goede anticondenslaag zorgt ervoor dat de vorming van mist wordt vertraagd. De beste brillen zijn voorzien van een uitstekende anticondenscoating. Zorg ervoor dat u een uitstekende bril koopt met een anticondenscoating, anders krijgt u hier spijt van.

Permanent anti-fog coating

Dubbellaagse lenzen

Om het effect van de anticondenscoating nog verder te verbeteren, is een dubbellaagse lens de beste optie. Een extra luchtlaag tussen de lenzen zorgt voor een betere isolatie dan een enkele lens. Door de isolatie zal er minder snel vocht aan de lens blijven plakken door temperatuurverschil.

Optimale ventilatie

Het derde meest effectieve aspect is de ventilatie van de sneeuwbril. Als de luchtstroom in de sneeuwbril actief is, heeft vocht geen tijd om zich aan de lens te hechten en wordt de temperatuur binnenin gereguleerd. Dit is mede afhankelijk van de combinatie skihelm en skibril. Als de afstand tussen elkaar te klein is, kan dit de luchtstroom blokkeren.

Drielaagse schuimvulling

Deze is misschien effectiever dan mensen denken. Een goede schuimvulling kan vocht en zweet afstoten. De buitenste laag is het belangrijkst omdat deze je gezicht raakt.

Three layer foam padding

Bevestigbaar gezichtsmasker

Het correct dragen van een gezichtsmasker kan enorm helpen. Zorg ervoor dat u niet ademt in de skibril, omdat dit de opbouw van vocht versnelt. Een goed ademend gezichtsmasker kan ook helpen.

Kenmerken om je spullen droog op te bergen

Een goed opgeborgen skibril en lenzen kunnen u een schone start geven. Belangrijk hierbij is dat je aan het begin van de dag een droge set hebt.

Extra lenzen

Wat misschien wel de meest effectieve manier is, is het hebben van twee lenzen van hoge kwaliteit. Hoewel het ook het duurste is, kan het hebben van een nieuwe lens halverwege de dag een frisse herstart opleveren. Twee lenzen geven je de mogelijkheid om je beter aan te passen aan het weer. Als je voor twee lenzen gaat, is het aan te raden om een ​​allround 20-30% VLT lens en een 60% VLT lens te hebben. Dit zorgt ervoor dat u optiek van hoge kwaliteit behoudt.

Blijven bewegen

Terwijl u de skibril draagt, kunt u het beste in beweging blijven, omdat de luchtstroom op zijn best is.

Blijf ventileren

Merk je dat je stilstaat? Blijf ventileren door uw skibril op de rand van uw helm te plaatsen. Let op: je moet dit niet doen als je helm nat is.

Na gebruik schoon en droog maken

Eenvoudig maar effectief, aan het einde van uw skisessie. Maak uw bril schoon en veeg eventueel overtollig vuil van de lens met een microvezeldoek. En bewaar de bril op een warme en ventilerende plaats, zodat deze een nacht kan drogen.

Wilt u een uitgebreidere uitleg over anticondenscoatings?

 Wij raden u aan om onze volledige blog over te lezen anti-condens en houdt uw skibril droog.

 

tips & trucs

Zo reinigt u uw sneeuwbril:

  • U mag uw lens niet schoonmaken met een papieren zakdoekje, toiletpapier en soortgelijke materialen. De vezels zullen er krassen op maken.

  • Altijd een speciale microvezeldoekje bij de hand om uw lens schoon te maken met aan de buitenkant. Druk nooit te hard tegen het oppervlak.

  • Gebruik additiefvrij water om uw sneeuwbril schoon te maken. Voeg geen zeep of schurende toevoegingen toe die de coating kunnen krassen en beschadigen.

  • Raak de binnenkant van uw skibrillens nooit aan en veeg deze ook nooit af. Het binnenoppervlak van de lens is bedekt met een speciale anticondenslaag. U kunt deze laag gemakkelijk wegkrabben door met de lens te kloppen, waardoor uw lens zeer snel beslaat.

  • Mocht er ijs op uw lens zitten, laat dit dan eerst smelten door deze op te warmen. Het verwijderen van ijs kan krassen veroorzaken.

  • Droog uw sneeuwbril na het schoonmaken aan de lucht.

ski goggle hard case for best protection

Verzorging skibril:

  • ABewaar uw sneeuwbril altijd in een harde hoes als u ze niet gebruikt. Zware ski-/snowboarduitrusting kan gemakkelijk onderdelen afbreken, het volledige frame verbuigen, de vulling afscheuren of de lens krassen/barsten.

  • Als u overtollig water uit uw binnenlens wilt verwijderen, plaats deze dan eerst op een plaats waar hij het overtollige water kan afschudden. Dep vervolgens de resterende watervlekken heel voorzichtig met een microvezeldoekje.

  • Breng opnieuw een anticondensbehandeling of coating aan op oude lenzen.

Behandeling:

  • Leg uw skibril nooit op het lensoppervlak. Een zandkorrel kan voldoende zijn om krassen op de lens te veroorzaken. Eenmaal bekrast, kan het niet meer worden verwijderd.

  • Bewaar uw ski- en snowboardbril in de meegeleverde EVA-hardcase en het microvezelzakje.

  • Houd uw ventilatie sneeuwvrij.

  • Bewaar uw sneeuwbril niet in extreme hitte of kou.

Wilt u een meer diepgaande uitleg over het veilig en schoon houden van uw bril? Lees onze: artikel over het schoonmaken van uw skibril

Vragen

Heb ik een neusbeschermer nodig op mijn skibril?

Sommige fabrikanten bieden een skibril aan met een klein beschermkapje dat je neus beschermt tegen UV-stralen (zon) of rondvliegende sneeuw. Dit onderwerp is enigszins controversieel omdat er mensen zijn die er dol op zijn en niet zonder zouden willen skiën. Er zijn er ook die een nogal negatieve houding hebben ten opzichte van dit accessoire. Het is logisch voor mensen die gaan sneeuwscooteren of ski/snowboard door bossen met lage en dichte takken. Of plan gletsjertochten op grote hoogte.

Wat moet ik doen als mijn lens bekrast raakt?

Zodra uw sneeuwbril een kras op de lens krijgt, er is geen weg terug. Je hebt niet per se een compleet nieuwe skibril nodig, maar eerder een nieuwe lens. De beste manier om te voorkomen dat er krassen op uw bril komen, is door er goed voor te zorgen.

Welk verwisselbare lenssysteem is het beste?

De beste optie die tevens de langste levensduur heeft is het magnetisch verwisselbare lenssysteem. Dit systeem profiteert ook van een gemakkelijk en foutloos veranderingsproces. Je kunt je niet vergissen, want de verbinding gebeurt automatisch met een magnetisch systeem.

 

Welke sneeuwbrillens heb ik nodig?

Het hangt af van wanneer en waar je skiet of snowboardt, maar we kunnen het terugbrengen tot deze belangrijke punten. Een S2 CE-categorielens met een VLT van ongeveer 20% is de ideale allrounder. Het kan in elke situatie worden gebruikt met de minste tekortkomingen.

Hoewel we voor het comfort adviseren om minimaal 1 extra lens aan te schaffen voor situaties met weinig licht. Een categorie S1 CE-lens met VLT van ongeveer 60% zou een perfecte combinatie zijn. Hiervan profiteert u op bewolkte, besneeuwde dagen en mistige situaties.

Bovendien kunt u een derde lens aanschaffen voor de extreme lichtomstandigheden. A CE-categorie S3- of S4-lens wordt aanbevolen met een VLT-waarde tussen 6% - 10%.

Als u op zoek bent naar een redelijk geprijsde skibrilset. Met 2 lenzen, waarvan een 20% VLT lens en een 64% vlaklichtlens. Klik op de onderstaande knop!

 

Hoe lang gaat een skibril mee?

Afhankelijk van hoe u uw sneeuwbril onderhoudt, gaat deze lang mee Tientallen jaren. Bekijk onze Tips & Tricks over hoe u een langere levensduur van uw ski- en snowboardbril kunt bereiken.

Waarom is een skibril zo duur?

Dit hangt helemaal af van wat voor soort sneeuwbril je koopt. Er zijn goedkope varianten die minimalistisch zijn en niet veel bieden. Aan de andere kant zijn er zeer gespecialiseerde skibrillen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Het hangt allemaal af van waar je om geeft. U kunt alle technische kenmerken bekijken in de functie- en prijsgids.

 

Skihelm met of zonder vizier?

Beide opties zijn prima, maar het komt neer op jouw gebruik en voorkeuren. Het vizier is gemakkelijk en handig in gebruik. Als u tijdens het skiën een bril op sterkte wilt dragen, is een vizierhelm ideaal! De helm met skibril is beter aan te passen aan jouw specifieke wensen. Om alle voor- en nadelen van elke variant te lezen, lees ons profiel voor bril en helm versus vizier.

Welke skibril voor mist?

De handigste skibril voor mist is er een met een lens van CE-categorie S1 die het contrast verhoogt. Gele en oranje basislenzen geven een goed contrast tijdens mistig weer. VLT-waarden van 45-95% worden aanbevolen.

Welke skibril voor sneeuwweer?

De beste sneeuwbril voor sneeuwweer een lens van CE-categorie S1 of S0 en verbetert het contrast. Een gele lens is het meest geschikt om het contrast te versterken terwijl het sneeuwt. Een VLT-waarde van 60-95% wordt aanbevolen.

Welke skibril voor zonnig weer?

De beste skibril voor zonnig weer is er één die dat wel heeft een lens met CE-categorie S2, S3 of S4 en heeft een VLT-waarde tussen 6-30%. Ons rook lens is een goed voorbeeld van een lens die geschikt is voor zonnig weer.

Welke skibril bij bewolkt weer?

De best passende skibril voor bewolkt weer is er een die dat wel heeft een lens met CE-categorie S1 of S2. Aanbevolen VLT-waarden variëren tussen 40-80%

Welke skibril bij slecht weer?

De meest geschikte skibril voor slecht weer is er een met een platte, lichte lens. Een lens die een goed contrast geeft en een hoge VLT-waarde heeft. Zodat u ook onder slechte weersomstandigheden goed zicht heeft.

Welke skibrillens is het beste?

Voor elke weersomstandigheid bestaat er een beste lens. De beste overall lens had een VLT-waarde van 20-30% en heeft een grijze basislens. Daarnaast kunnen coatings worden aangebracht voor nog betere eigenschappen. Noodzakelijke coatings kunnen zijn: anticondens-, UV-beschermende, polariserende en antikrascoatings.

Wat is een platte lichtlens?

Een platte lichtlens is bedoeld voor sneeuwweer als er weinig licht is en er sneeuw valt. De weersomstandigheden maken het moeilijk om goed te zien, een goede platte lichtlens zal uw zicht verbeteren. Gele basislenzen zijn een geweldige optie voor contrastversterking tijdens sneeuw. Een VLT-waarde van 60-95%  zou worden aanbevolen. Bekijk onze Daglichtlens voor een goede referentie.

Hoe verwissel je de lens van een skibril?

Afhankelijk van het lenswisselsysteem zijn ze zoals hieronder beschreven:

  • Magnetische lenzen worden automatisch aan hun positie toegewezen op basis van hun magnetische eigenschappen

  • Kliklenzen klikken in hun positie door elastische kunststof haken

  • Vergrendelde lenzen worden op hun plaats vergrendeld door het vergrendelingsmechanisme

Misschien vind je dit ook leuk:

Hoe u voor elk weer de beste lenskleur voor een sneeuwbril kiest

Compatibiliteitsgids voor helmen


0 reacties

Laat een bericht achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd