Hoe passen een skibril en skihelm samen?

How to fit ski goggles and helm together
Veel wintersportliefhebbers stellen zich de vraag. Hoe stel ik mijn skibril en helm op elkaar af? Er is geen eenvoudig antwoord op deze vragen. Omdat het sterk afhankelijk is van je gezichtsvorm en -grootte.

Gelukkig zijn er tientallen opties op de skibril en skihelm markt. Hoe je jouw beste skihelm en skibril vindt, lees je in deze blog. We leggen dit uit in de volgende onderwerpen:

  1. Waarom moet een skibril bij een helm passen?

  2. Hoe weet ik welke skibril/helm past?

  3. Hoe een passende skihelm en skibril te kiezen?

  4. Hoe een skibril en helm te dragen?

  5. Gaat een skibril over of onder de helm?

  6. Wat is een one-size-fits-all skibril?

  7. Hoe past een skibril op alle helmen?

 

1. Waarom moet een skibril bij een helm passen?

De reden dat je een goede set wilt, is voor comfort, veiligheid en prestaties. De belangrijkste functie is bescherming voor de ogen en voor vallen. Skiën of snowboarden kan met zeer hoge snelheden en je wilt niet dat er iets in je oog komt of je op je blote hoofd valt. Als je een comfortabele bril en helm hebt, kun je je puur op de sport zelf concentreren. Je hoeft zich geen zorgen te maken over uw veiligheid en kunt je prestaties daadwerkelijk te verbeteren.

Geen blootgestelde huid

U mag geen blootliggende huid tussen uw bril en voorhoofd hebben. Als je dat doet, pas dan je systeem zo aan dat de rand van de helm gelijk ligt met de bovenkant van de bril; er moet minder dan een kwart-inch ruimte tussen de twee zijn. Doe je dit niet, dan zul je mogelijk plaatselijk verbranden of bevriezen.

Optimaal ventilatiesysteem

Een andere reden waarom je een goede pasvorm nodig hebt, is het ventilatiesysteem. Zowel de helm als de skibril hebben een koude luchtstroom nodig. Als ze goed samenwerken, zal je bril minder snel beslaan. Ventilatieopeningen zijn de beste optie voor het voorkomen van beslaan. Wie wil er immers dat zijn bril snel beslaat?

Ski goggle ventilatie systeem

Instelbaar ventilatiesysteem

De beste optie is een helm met instelbare ventilatie. De verstelbare ventilatieopeningen worden afgesloten door een schuifmechanisme zodat niet alle ventilatieopeningen ventileren. Zodat je de luchtstroom kunt aanpassen om goed te functioneren met elk weertype. De ventilatieopeningen zorgen ook voor een betere temperatuurregeling.

Het kan zijn dat een helm met vaste ventilatieopeningen voor jou ook prima werkt.

2. Hoe weet ik welke skibril/helm past?

Als algemeen principe zijn brillen met een kleine maat ontworpen voor kinderen en jongeren (of kleine vrouwelijke gezichten), terwijl maat M het beste werkt voor jongeren vanaf 12 jaar, vrouwelijke gezichten en kleine mannelijke gezichten. Maat L is voor normale tot grote mannelijke gezichten. Er zijn ook brillen met Aziatische pasvorm voor mensen met hogere jukbeenderen en een lage neusbrug.

Vrouw meet hoofd voor skibril en skihelm

Meet je hoofd

De beste manier is om je hoofd te meten en te zoeken naar een goede pasvorm. Een hoge kwaliteit helm wilt niet zeggen dat deze altijd past, dus blijf zoeken totdat je een goede pasvorm hebt. De beste skihelmen hebben een verstelbaar pasvormsysteem, hiermee zul je waarschijnlijk een comfortabele pasvorm bereiken.

Hoe weet je of een skihelm past?

Een skihelm moet goed om het hoofd passen, zonder ruimte tussen het schuim of de vulling en het hoofd van de skiër. Als het beweegt tijdens het dragen, is het te groot. Een helm mag niet te strak zitten, dit kan hoofdpijn veroorzaken.

Hoe meet je de helmmaat?

Om de beste helmmaat te vinden, moet je je hoofd opmeten. Om je hoofdomvang te meten, wikkelt u een meetlint horizontaal om uw voorhoofd. Selecteer de helm die het dichtst bij die maat past.

Hoe weet je of een skibril past?

Een perfecte pasvorm is cruciaal. Uw bril moet uw gezicht bedekken zonder los te zitten of zichtbare gaten te hebben. Als ze in je gezicht knijpen of zich ongemakkelijk voelen, zijn ze waarschijnlijk niet geschikt voor je.

3. Hoe een compatibele skihelm en skibril kiezen?

Over het algemeen wordt een skibril meestal met een skihelm gedragen. Daarom is het van vitaal belang dat uw bril compatibel is met helmen, en dat zijn de meeste.

Witte skihelm met bijpassend rode skibril

Blijf paren testen

De beste manier om een goede pasvorm te bepalen, is door ze samen te testen. Een fabrikant kan zeggen dat het een goede pasvorm is, maar ze kennen je hoofdvorm en -maat niet. Hoewel het een goede indicatie is.

Check de maat skihelm en skibril

Het tweede waar je naar moet kijken is de maatvoering, de meeste medium brillen passen goed bij medium en grotere helmen. Een kleinere bril past eerder bij een grotere helm dan andersom. Kijk naar de vorm van de helm en vergelijk deze met de bril. De meeste brillen hebben een gladde rand die bij de meeste helmen past, zo ook de helmen. Hoewel de grootte een meer impactvolle indicatie is.

Moet een skibril van hetzelfde merk zijn als een helm?

Nee, de skibril en helm hoeven niet van hetzelfde merk te zijn. Al zullen de merken zeker een goed passend paar hebben. Om zeker te weten of een bril bij een helm past, zul je ze samen moeten testen. Het is gebruikelijk om de bril of helm naar een winkel te brengen en ze samen met verschillende opties te passen.

4. Hoe draag je een skibril met skihelmen?

Een veiligheidsbril wordt altijd over de helm gedragen voor een betere grip en om wrijving van de elastische band te voorkomen die de hoofdhuid zou kunnen irriteren. Stel eerst de elastische band zo af dat de bril goed aansluit op uw gezicht. U mag geen druk voelen, maar de bril moet goed contact maken met de bovenkant van uw gezicht om u te isoleren tegen de kou en op zijn plaats te blijven tijdens uw dag skiën.

Veel helmen hebben een systeem aan de achterkant om de bril op zijn plaats te houden tijdens het skiën. Het heeft meestal de vorm van een gleuf op de helm waarmee u de elastische riem van de skibril kunt vastklemmen en zo op zijn plaats houdt.

Hoe draag je een skihelm?

De beste snowboardhelmen moeten het hoofd goed beschermen. Het moet strak zitten en niet los of bewegend zijn. De helm mag niet te laag op het hoofd zitten zodat hij de skibril op de neus duwt. Er moet een kleine opening tussen de twee zijn. De oorkussens zouden de oren goed bedekken.

Pas de kinbanden aan

Kinbanden zijn een belangrijke factor voor de veiligheid. Ze moeten altijd goed aansluiten, zodat er niet meer dan twee vingers tussen de riem en de kin passen. Als je gaapt, moet de helm naar beneden bewegen.

Man verstelt de kin riem van skibril

Verwijderbare oorkussens

Afneembare oorkussens zijn een must. Ze kunnen warm en comfortabel zijn, maar je zult niet veel van je omgeving horen. Het is een groot voordeel om te kunnen kiezen wanneer je de warme kussens wel en niet draagt.

Hoe controleer je een goede veiligheid en pasvorm voor een kind?

Zorg ervoor dat de helm het voorhoofd van uw kind beschermt en de achterkant van het hoofd bedekt. Het moet 2,5 cm boven hun wenkbrauwen aan de voorkant zitten en ruimte laten voor hun hoofd om vrij te bewegen zonder tegen hun nek aan de achterkant te wrijven.

Laat je kind of tiener zijn mond wijd opendoen... grote geeuw! De skibril moet goed aansluiten tegen de kin en de helm moet tijdens het gapen naar beneden bewegen. Zo niet, dan moet de kinband worden aangetrokken. Als de kinband eenmaal is vastgemaakt, mogen de skibril en helm in geen enkele richting bewegen, van achteren naar voren of van links naar rechts.

5. Gaat een bril over of onder de helm?

Een bril wordt bijna altijd over de bovenkant van de helm gedragen voor een betere grip en om te voorkomen dat de elastische band schuurt die de hoofdhuid zou kunnen irriteren. Stel eerst de elastische band zo af dat de bril goed aansluit op uw gezicht.

6. Wat is een one-size-fits-all skibril?

Een one-size-fits-all skibril heeft de beste skihelmcompatibiliteit die er is. De vorm is ontworpen om te passen bij elke helm met dezelfde maat op de markt.

Tijdens je leven wissel je eens in de zoveel jaar van helm en bril en willen we een duurzaam product leveren dat langer dan een paar jaar meegaat. Dat omvat skibril ontwerpen die zijn gemaakt om lang mee te gaan met verschillende helmen. Koop eens in de zoveel jaar een nieuwe lens, bespaar wat geld en het is nog beter voor moeder natuur ook!

Drie skibrillen op een rij

Een geweldig ontwerp dat jaren meegaat, past bij bijna elke helm op de markt en past bij iedereen.

KOOP ONE-SIZE-FITS-ALL SKIBRILLEN

7. Hoe past deze skibril op elke helm?

Nou, misschien niet elke helm, maar 99% van hen zou het moeten doen! De skibril en skihelm gaan al jaren samen op de feestdagen en het is geen verrassing dat de ontwerpen samenwerken.

Bijna elke fabrikant maakt een helm met een beetje dezelfde curve die bij je skibril past. We hebben bijna elke helm op de markt opgemeten en een skibril gemaakt die op alle helmen past! Hoe? Simpel, we bouwen een frame dat in alle helmen past. Het randloze ontwerp maakt het mogelijk om een grotere lens en gezichtsveld te krijgen.

Dus onze bril ziet er geweldig uit en past in alles. Dit betekent dat hij past bij alle helmen vanaf maat small en groter.

rood, zwart en groene skibril met spiegel lens en one-size-fits-all

0 reacties

Laat een bericht achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd