Complete over de bril (OTG) Gids voor skibrillen

Complete ski goggle over the glasses guide (OTG)

Als je een bril draagt en geen fan bent van contactlenzen, zijn de mogelijkheden voor wintersport beperkt. Er zijn drie mogelijke opties: een snowboardbril met inzetstukken op sterkte, een helmvizier of een normale bril. We zullen elk van de opties en hun voordelen beschrijven.

 

Wat zijn OTG skibrillen?

OTG staat voor over de bril. Dus logischerwijs is de OTG skibril een goggle die over de skibril past. Zodat je ze allebei gelijktijdig kunt dragen. Het voordeel van een OTG-skibril is dat je geen extra optische apparatuur hoeft aan te schaffen. Het is ook de goedkoopste optie. Aan de andere kant is het de moeilijkste optie om een goed passend paar voor te vinden. 

Hoe een OTG-bril kiezen?

Wanneer u een skibril over uw bril wilt dragen, is de juiste beslissing ingewikkeld. Allereerst moeten we duidelijk maken wat de maat van je bril is. Als je een grote bril hebt, kan het lastig zijn om een goed passende skibril te vinden. Maar als je een klein frame hebt, wordt dit een stuk makkelijker.

Over the glasses goggle example

Om dit wat makkelijker te maken geven we een indicatie van de brilmaat per brilmontuurbreedte en maat:

Bril breedte Bril maat Maat bril Vizer-bril
130 mm Medium Medium Slopester
135 mm Medium Groot Carver & Ninja
140 mm Medium Overmaats -
145 mm Medium Vizierhelm -

WINKEL OTG-BRIL 

 

Wat is een vizierhelm?

Een Vizierhelm is een helm met een vizier dat naar beneden kan worden getrokken om uw ogen en gezicht te beschermen. Het is vooral waardevol voor brildragers omdat ze vrij groot zijn. Onder het vizier is veel ruimte voor een bril.

Helmet with visor

Een alternatief voor een skibril is het gebruik van een skihelm met vizier. De vizieren zijn groter zodat het je bril niet in de weg zit. Het kan moeilijk zijn om een OTG-bril te vinden, het kiezen van de vizieroptie kan veel tijd schelen.

Wat zijn recept-inserts?

Skibrillen op sterkte zijn doorgaans compatibel met inzetstukken op sterkte. Deze inzetstukken passen in het frame van de bril. En laat brildragers geweldige optiek ervaren zonder hun eigen bril onder de bril te dragen. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van een skibril op sterkte. We raden je aan om een bedrijf te zoeken dat zowel de bril als het inzetstuk voor je kan ondersteunen.

Ski goggle with prescription glasses insert

Voordelen van brillen op sterkte + inzetbijlagen

Het belangrijkste voordeel van de recept-inserts is dat ze een geweldige optiek hebben. U hoeft geen contactlenzen te dragen om het beste zicht te behouden. Het anti-condens systeem werkt beter met inzetstukken dan met glazen. De recept-inserts zijn verreweg de beste beschikbare optie. Omdat ze de beste prestaties combineren met een gemakkelijke pasvorm. Nadeel is dat ze een vrij dure optie zijn. 

Skibril versus vizierhelm

Er zijn een paar soorten ski- en snowboardbrillen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Een type is de vizierhel, vizieren hebben verschillende voordelen. Ze zijn lichtgewicht en hebben een groot gezichtsveld. Ze beslaan ook minder snel. Het nadeel is dat ze niet zo duurzaam zijn als andere soorten winterbrillen.

Ski helmet and ski goggle vs visor

De andere optie is een combinatie van helm en bril die flexibeler en vaak goedkoper is. Het is ook de beste optie voor gebruik voor hoge prestaties. We zullen de verschillen en voor- en nadelen hieronder opsommen, om uiteindelijk te beslissen wat de betere optie is!

Voor- en nadelen voor vizierhelmen

Pluspunten  nadelen
Alles-in-één pakket Hoge prijzen
De beste hoofdbescherming Beperkte keuze
Stijlvol Koude wind raast door
Makkelijk in onderhoud Volumineuze look
Eenvoudig vizier omhoog schuiven Niet gemaakt voor prestaties
Handig over de bril (OTG)  

Conclusie: wanneer ga je voor een vizier?

Als je op zoek bent naar een leuke skivakantie en je meer bezig bent met je mode dan met de sneeuwsporten, dan is het vizier een uitstekende keuze. Het is gemakkelijk te onderhouden en praktisch om te dragen. Het ontbreekt echter aan prestaties voor degenen die echt hard de hellingen willen afgaan.

Voor- en nadelen voor combinatie van skibril en helm

Pluspunten nadelen
Onbeperkte combinaties Gescheiden opslag en behandeling
Past beter bij uw behoeften Helm en bril moeten bij elkaar passen
Relatief goedkoper  
Geweldige bescherming  
Veel meer functies beschikbaar  
Mogelijkheid om apart te gebruiken  

Conclusie: Wanneer ga je voor een combinatie van skibril en helm?

Als je de hellingen hard wilt afgaan en het beste van het beste wilt hebben, dan zal de combinatie van skibril en helm inderdaad de beste eigenschappen bieden. Daarnaast is het vaak veel goedkoper dan een vizierhelm. Gebruik je je helm vaak niet, dan is de bril natuurlijk de verstandige keuze.

Ski helmet and ski goggle compatibility

Skibril of vizier: welke te kiezen?

Nu rest er alleen nog een keuze te maken. Aangezien u geen concessies doet aan een van de twee, is het belangrijk om over elk van hen te leren voordat u een keuze maakt. Het simpele antwoord is dat het allemaal afhangt van je voorkeuren. Als je comfort wilt, maar ook een probleemloze ervaring tijdens het skiën en je geen concessies wilt doen aan de bescherming, kies dan voor een vizierhelm.

Hoewel beide goed zullen werken zonder problemen te veroorzaken. Als je soms wilt skiën zonder je helm te dragen, of als je een lager budget hebt, kun je een helm en een sneeuwbril gebruiken. Beiden werken geweldig zonder problemen te veroorzaken. Dankzij de nieuwste innovatie zijn vizierhelmen echter heel gemakkelijk te hanteren en te gebruiken.

Anti-condens voor OTG skibril

Nu de beschikbare opties bekend zijn, kunnen we in de anti-condens behandelingen duiken. Anticondensbehandelingen zijn nog belangrijker bij het dragen van een snowboardbril over de bril. Er is meer lensoppervlak om te beslaan en normaal gesproken minder ventilatie. Wij vertellen je wat je moet doen om te voorkomen dat je bril beslaat.

Anti-fog system for snow goggles

Wat is het beslaan van mijn lens?

Het eerste dat u kunt doen om beslaan te voorkomen, is begrijpen waarom het gebeurt. Leer gedrag te herkennen dat dit zou kunnen veroorzaken, zelfs als ze hier of ergens anders niet worden vermeld.

Beslaan treedt op wanneer de warme en vochtige lucht in uw bril in wisselwerking staat met het koude oppervlak van uw lens. Deze vochtige lucht condenseert tot waterdruppels die zich aan je lens hechten.

Hoe voorkom je dat je sneeuwbril beslaat?

Om beslaan te verminderen, moet u het volgende proberen:

  • Minimaliseer de hoeveelheid vocht in de bril.
  • Houd de temperatuur aan de binnenkant van de bril zo dicht mogelijk bij de buitentemperatuur.

Antifog-additieven waarmee brillen nu worden behandeld, kunnen slechts een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen. De rest is aan jou.

Anti-fog layer on ski goggles

Wat doet anti-condens?

De anti-condens coating is een laag aan de binnenkant van de lens van je skibril die voorkomt dat er zich waterdruppels op je lens vormen. Die druppels zien eruit als wat we het beslaan van de lens noemen. In plaats daarvan wordt het water op de lens een waterfilm op de lens, die minder zichtbaar lijkt dan de druppels. 

WINKEL ANTI-FOG OTG-BRIL


0 reacties

Laat een bericht achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd