6 Redenen waarom je een skibril met magnetische uitwisselbare lenzen wilt

6 Reasons why you need ski goggles with magnetic exchangeable lenses

6 Redenen waarom je een skibril met magnetische uitwisselbare lenzen wilt

Magnetisch verwisselbare lenzen kunnen overbodig lijken, maar dat zijn ze zeker niet. Wij geven je 6 redenen waarom je een skibril met magnetisch verwisselbare lenzen moet kopen!

Hier alvast een opsomming van onze 6 redenen:


1. Een lens voor elk weertype

Dit is de belangrijkste reden waarom je een verwisselbare lens wilt. De meeste lenzen geven alleen goede bescherming bij één weertype, wat betekent dat je er meerdere nodig hebt om voor alle weertypes gedekt te zijn.

Welke lenzen heb je nodig?

Dit is afhankelijk van waar en hoe jij skiet of snowboard. Gelukkig kunnen wij je wel heel goed vertellen over de lenzen en voor welke weertypes deze geschikt zijn!

Er zijn een hoop factoren die het comfort van een skibril lens bepalen. De belangrijkste factor is de CE categorie en deze zullen wij kort en duidelijk toelichten.

We hebben een volledige gids over het kiezen van de juiste lens bij ieder weertype geschreven in onze winter gear blog. Dit geeft je een veel completer pakket voor het kiezen van de beste lenzen.

Skibril lens kaart voor alle weertypen

Waar staat de CE markering voor op een skibril voor?

CE categorieën voor lenzen geven aan hoeveel licht er door de lens tegengehouden wordt. Er zijn in totaal vijf CE categorieën, waar 0 het minste licht blokkeert en 4 juist het meeste licht tegenhoudt.

De onderstaande tabel is een spiekbriefje uit onze volledige gids waar je kan zien welke lens voor welk weertype geschikt is.

CE Categorie

Beste toe te passen in weertype

CE 0 (80-100% VLT)

Nacht, sneeuw & bewolkt weer

CE 1 (43-80% VLT)

Mistig, sneeuw & bewolkt weer

CE 2 (18-43% VLT)

Bewolkt, licht bewolkt & gematigd zonlicht

CE 3 (8-18% VLT) Licht bewolkt & zonnig weer
CE 4 (3-8% VLT) Zonnig & extreem zonnig weer

*VLT is de Lichtdoorlatendheid (Visible Light Transmittance), in andere woorden de hoeveelheid licht die door een lens heen komt.

Een visueel voorbeeld van de CE categorieën

Elke skibril dient voorzien te zijn van een CE merk van 0-4. Onderstaand is een visueel voorbeeld van de toepassing van CE categorieën:

CE categorieën dimmende lagen

 

Nu weet je voor welk weertype de lens het best werkt en is het aan jou om te bepalen welke lens je nodig hebt. Wij raden aan om minimaal een CE 1 en een CE 3 lens aan te schaffen, zo ben je voor bijna alle weertypen gedekt.

 

2. De snelste manier om je lens te wisselen

Er is geen snellere manier om je lens te wisselen dan magnetisch. Je kan de lens er gemakkelijk af trekken wanneer hij nog op je hoofd zit en verwisselen met een andere. De lens klikt automatisch vast met een duidelijk hoorbare click van de magneten.

Je kan het mechanische niet kapot maken zoals bij een kliksysteem wat een groot voordeel is ten opzichte van de levensduur.

Hoe de magnetische lens grip werkt

De magnetisch gripperende lens wordt op zijn plek gehouden door de magnetische flux van de magneten. De magneten in het frame trekken de magneten van de lens aan en duwt deze op zijn plek. De houdkracht wordt bepaald door het aantal en de grootte van de magneten. Een 8-tal magneten evenwijdig verdeeld over de bril zal voldoende houdkracht realiseren.

Slopester skibril

Als je geinteresseerd bent in een skibril met magnetisch verwisselbare lenzen, raden we je onze Slopester skibril aan. Een duurzame skibril, een sterke magnetische grip en modern & randloos design.

Skibril met magnetisch verwisselbare lenzen

 

3. Meerdere lens kleuren

Verwisselbare lenzen zijn een geweldige manier om meerdere kleuren mee te nemen op wintersportvakantie. Ze zijn compact en makkelijk op te bergen. Neem je elke paar jaar een nieuwe skibril, denk er dan eens aan alleen een nieuwe lens te kopen!

Daarnaast is het ook een geweldige manier om je skibril goed te laten matchen met je nieuwe ski outfit!

 

4. Frisse lens, vochtvrije start

Een extra lens is niet alleen voor het visuele en de weertypes handig, het is ook een uitstekende manier om vocht op je lens te reduceren!

Hoe beslaat je skibril lens?

Een beslagen lens is een van de vervelendste dingen die je kan overkomen op de piste en naast dat het vervelend is, is het ook nog eens gevaarlijk. Kleine druppeltjes vocht vormen zich op de lens en worden het fenomeen wat wij beslaan noemen. Gedurende de dag bouwt dit steeds verder op. Dit betekent dus dat bijna alle vocht zich op de lens bevindt!

Hoe vermindert een extra lens het beslaan van je skibril?

Door het wisselen van je beslagen en vochtige lens voor een droge nieuwe haal je het grootste deel van de vocht uit je skibril. Het geeft je dus een frisse en vocht vrije start. Een droog bewaarde lens kan een hoop gemak geven op een skidagje!

We hebben 19 tips om het beslaan van je skibril te voorkomen in onze winter gear blog. Deze kunnen erg handig zijn bij het kiezen van een juiste skibril!

 

5. Duurzaam

Duurzaam leven wordt een steeds groter topic. Je hoeft je levensstijl niet volledig om te gooien, een kleine bijdrage kan al een hoop opleveren.

Waarom zijn magnetisch verwisselbare lenzen duurzaam?

Magnetisch verwisselbare lenzen zijn duurzamer dan zijn alternatieve voor meerdere redenen.

Lange levensduur

Magnetische lenzen hebben de langste levensduur omdat de magneten niet verslechteren over hun levensduur. Als vergelijking kan een klikmechanisme voor lenzen afbreken, wat bij een magnetisch lens niet kan.

Refurbishing

Je kan gemakkelijk een gebroken lens verwisselen in plaats van een hele nieuwe skibril te kopen. Zo ben je dus voorbereid om een duurzame keuze te maken in de toekomst!

 

 

6. Een zilver randje

Je mag het overdreven noemen, maar een magnetische lens wisselen is wel de meest indrukwekkende manier om een lens te wisselen. De souplesse en het gemak van het wisselen zijn geweldig, met een bevestigende klik klikken de magneten op hun plek en ben je weer klaar om te gaan.

Elke keer dat jij je lenzen gaat wisselen heb je dat kleine momentje van voldoening wanneer je lens zo lekker vast klikt. Dit maakt die skibril net wat beter dan dat hij voor zijn functie is, het is zeg maar het silveren randje voor je skibril!

 

7. Conclusie

Dit zijn onze 6 redenen dat jij een magnetische skibril moet aanschaffen! Het kost je misschien iets meer dan zijn alternatieven, maar het gemak is deze prijs dubbel en dwars waard.

We kunnen onze Slopester skibril aanraden als je op zoek bent naar een skibril met magnetisch verwisselbare lenzen. We hebben een breed aanbod in kleuren en design, kijk zeker of er iets voor jou bij zit!

Slopester skibril met magnetisch verwisselbare lenzen0 reacties

Laat een bericht achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd